Bestuurscommissie 12 januari 2016

Waar hadden we het over?

 

Rondvraag 

  • Naar aanleiding van een mailtje dat ik kreeg van een buurtbewoner, gevraagd of er extra fietsparkeerplekken kunnen worden gecreëerd op de Herengracht ter hoogte van hotel The Hoxton – en waarom deze bewoner en de manager van het hotel alleen een smsje met een afwijzing van zo’n voorstel krijgen wanneer zij een verzoek indienen.
  • Conclusies van het rapport ‘Gebruikers van het fietspad in de stad‘ deden uitgebreid de ronde in de (sociale) media recentelijk. Volgens mij is het een uitstekend rapport om eens te bespreken in onze vergadering.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook op stock photos wordt gefietst!

 

Verzoek culturele horeca Uilenburgersjoel

Voor het eerst in ruim vijf jaar deelraad en bestuurscommissie niet deelgenomen aan een agendapunt – de Uilenburgersjoel is mijn overbuurman en dus leek het mij handiger daar niet het woord over te voeren.

 

Stand van zaken slagvaardige overheid

De huidige newspeak voor: bezuinigingen. Het begint steeds beter duidelijk te worden dat de omvormingen van het huidige college op een aantal terreinen heel hard gaan aankomen. De reiniging zal er onder lijden, de handhaving zal er onder lijden, en ondertussen is de enige zekerheid die er over de financiële stand van zaken van de gemeente bestaat:

  • Er is geen zekerheid;
  • Waarschijnlijk wordt alles nog erger.

Wordt, kortom, vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *