Bestuurscommissie 8 december 2015

Waar hadden we het over?

 

Rondvraag

  • Naar aanleiding van deze tweet van Zeeger Ernsting (Gemeenteraad, GroenLinks), gepolst of hier niet eens amsterdammertjes moeten worden teruggeplaatst.

Tweet Zeeger Ernsting

  • Naar aanleiding van deze foto van Janna Coomans gevraagd waarom de Dam er hier zo lelijk uitziet. Blijkbaar doen ze dit altijd als tijdelijke oplossing, en herbestraten ze soms pas een half jaar later netjes. Ik beraad me op volgende stappen.

Tapijt op de Dam

 

Dijksgracht

Verreweg de meeste mensen op de publieke tribune kwamen voor het definitief ontwerp van de Dijksgracht West. Veel van de bewoners willen een ontwerp wat zoveel mogelijk op het huidige lijkt. Het stadsdeel kreeg juist het advies een veel bredere rijweg te realiseren – voor de brandweer, ProRail, de grote stromen fietsers die er in de toekomst moeten komen, etc. De voorlopige uitkomst is dat we vooral een bredere stoep neerleggen (de brandweer kan ook wel met twee wielen op de stoep). Of het mag van de verkeerscommissie horen we over een maand.

 

Hotelinitiatieven

Het bespreken van de lijst met hotelinitiatieven gaf ons de mogelijkheid om alvast voor te sorteren voor de bespreking van nieuw hotelbeleid (dat gebeurt in voorjaar 2016). Wat we willen?

  • Geen uitzonderingsmogelijkheid meer om een ‘uniek concept’ te beginnen in het oosten van stadsdeel Centrum
  • Meer inzicht in de tijd dat een oud initiatief (dat daarom nog doorgang mag vinden) al bezig is. En de vraag beter kunnen antwoorden hoe lang dat nog gaat duren – en nog mag duren.
  • Als hotelinitiatieven lang op een lijst van uitzonderingen mogen blijven staan: eens kijken naar een systeem waarbij je betaalt om op die lijst te blijven staan.

 

Halfverharding Eilandenboulevard

Samen met D66 vroeg ik vorige week om halfverharding (=grind) aan de waterkant bij de Eilandenboulevard; dat zou mooier staan in het groen en fietsen er echt overlaten aan de recreant. Toen waren er geen concrete antwoorden op de vragen hoe dat duur dat is. Kort antwoord: het is goedkoper om aan te leggen, duurder om te onderhouden. Dat was goed genoeg voor ons. Bijgaand kunstwerk (artiest: Mark van der Veer, D66 Amsterdam Centrum) is een eerste verbeelding van hoe we denken dat het er uit gaat zien.

IMG-20151201-WA0014

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *